Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Κατά το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, συμμετέχοντας σε κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λέσβου, περιόδευσε και πραγματοποίησε ομιλίες στα χωριά των Δήμων Γέρας, Λ. Θερμής και Μανταμάδου.
Ο κ. Σηφουνάκης, στις συζητήσεις του στη Λεσβιακή ύπαιθρο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους άξονες της αγροτικής πολιτικής πράσινης ανάπτυξης, που προγραμματίζει να ακολουθήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:
• Ο προσανατολισμός του αγροτικού τομέα στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας
• Η σύνδεση του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα (τρόφιμα, αγροτουρισμός, οικολογικός τουρισμός κ.α.) με δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
• Η προβολή και αξιοποίηση της μεσογειακής διατροφής ώστε να λειτουργήσει ελκυστικά και ανταγωνιστικά για τα ευγενή αγροτικά μας προϊόντα.
• Η αξιοποίηση στις αγροτικές καλλιέργειες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για εξοικονόμηση πόρων και μείωση του κόστους παραγωγής τους.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ασκηθείσα τα τελευταία πεντέμισι χρόνια αγροτική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις (2004 & 2007) επιδείνωσε τη θέση των αγροτών και επέφερε κατάρρευση των τιμών διάθεσης του παραγωγού σε πλειάδα προϊόντων, όπως και το ελαιόλαδο με πτώση τιμής γύρω στο 20%, που έχει ξεχωριστή σημασία για τη συνολική οικονομία της Λέσβου.
Με αυτά τα δεδομένα και την τραγική κατάσταση των Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι από την πολιτική υπόθαλψης από τη ΝΔ των καρτέλ, των «κουμπάρων» και των μεσαζόντων, το ΠΑΣΟΚ - λαού θέλοντος- θα λάβει κατά προτεραιότητα μια σειρά μέτρων ανακούφισης των αγροτών, όπως η άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. ως άμεσο μέτρο στήριξης του εισοδήματος τους.